PiPa 2011

Marco Klein Falckenborg (Beltrum, NL): een geweldige comeback in 2011

Op 1 november 2009 werden de duiven van Marco Klein Falckenborg aangeboden in een totale verkoop omdat hij aan de rand van Beltrum een boerderij had gekocht met de bedoeling er een nieuwe woning op te zetten. Deze nieuwbouw is inmiddels achter de rug en dus begint het ook in Beltrum weer te kriebelen.

nieuwe_huis

Bij voorbaat was het de bedoeling om een jaar over te slaan (2010) om zodoende volledig tijd te hebben voor de nieuwbouw. Echter de contacten in de duivenwereld bleven bestaan. En de planning was gemaakt om eind 2010 de koppels weer bij elkaar te zetten.

vaderJan Klein Falckenborg

Hierbij gaat het om de kweekkoppels die bij vader Jan in het kweekhok zitten. De lijnen die op het kweekhok zitten zijn met name Eijerkamp-van Loon, Lilliane Demily en Schaerlaeckens. Daarnaast heeft Marco veel contact met 2 Australische duivenvrienden, Rod Simmons en Nigel Jarvis. Beide heeft hij via de PIPA veiling leren kennen.

rod_simmonsRod Simmons

Aangezien de export van duiven naar Australië sterk aan “banden” is gelegd, hadden ze een tijdelijke opslag nodig voor de door hun gekochte duiven. Aangezien het hok in Beltrum toch leeg stond was dit een ideale oplossing. Zo overwinterden er 22 kweekkoppels van 100% kwaliteitsduiven in het hok van Marco. Deze duiven werden voor het grootste deel verkregen uit de veilingen die wekelijks op PIPA gehouden worden. Prestatieduiven maar ook kinderen van de absolute Nederlandse en Belgische top zaten hierbij. De kweekkoppels werden met name samengesteld uit duiven van de volgende liefhebbers; H en EJ Eijerkamp,  Florian Hendriks, Alwin Petrie, J en FVandenheede, Vandenabeele en Leo Heremans.

Daarnaast werden er 30 jongen geruild met Maurice van de Kruk uit Tiel. Deze sympathieke liefhebber is in het bezit van vele topduiven en stond wel open voor een ruil van een 30 tal jongen. Dat deze jongen uit het goede hout zijn gesneden blijkt wel uit de prestaties op de eerste vluchten met de jonge duiven in 2011.

maurice_vd_krukMaurice van de Kruk met familie

Om de doorstart met de duiven te vereenvoudigen werd het hok van het oude adres meegenomen naar de nieuwe locatie. Het was een hele klus omdat het hok achter de vorige woning moeilijk bereikbaar was. Maar met hulp van familie en vrienden werd de klus geklaard.

hok_in_de_kraan     hok_op_nieuwe_plaats

Vervolgens werd er langdurig gebrainstormd over de te volgen strategie op het gebied van de jonge duivenvluchten. Samen met Evert Jan Eijerkamp volgde er een sessie van een dag om tot een goed systeem te komen. Dit systeem werkte perfect en het leverde de volgende prestatie op.

EJ en MarcoEvert-Jan Eijerkamp (l) & Marco Klein Falckenborg (r)

Resultaten 2011

We laten even een paar uitslagen de revue passeren. Om te beginnen de vlucht uit Hasselt met in de CC Achterhoek een deelname van 2.417 duiven: 2-3-6-7-8-9-10.

strombeek_070811_cc1

In de kring 3 tegen bijna 8.000 duiven leverde dit het volgende resultaat op: 9-15-25-31-33-34-35-43-70-74-76-80-88-89-91 enz.

hasselt_070811_kring3

Bij de snelste 10 duiven zitten o.a. de volgende afstammingen :

  • Maurice van de Kruk        Lijn Figo (Reynaert) en Aske (Heremans)
  • H en EJ Eijerkamp            Klk. Chicago
  • Alwin Petrie                      Porsche lijnen
  • Jo en Florian Hendriks      Supercrack 453 en Blauwke Figo
  • Koen Minderhout              219 van Tamara
  • Klein Falckenborg             Heremans via Kas Meijers, Liliane Demily

Op 20 augustus stond de vlucht vanuit Pommeroeul op het programma. Opnieuw lieten de duiven zich van de goede kant zien. Ook in de kring tegen ruim 5.000 duiven werden de plaatsen 2,3 en 4 bezet.

pommerouel_200811_kring3

Op 27 augustus werd er vanuit Peronne gelost met het volgende resultaat:
3-4-5-7-8-9-15-19-enz tegen 219 duiven in club

Op 3 september werd de vlucht van Nanteuil Le Haudain gelost:
1-4-7-18-20-22-23 enz tegen 170 duiven in de club

Op 10 september werd er nog met een aantal duiven op de natour gespeeld, met als volgende resultaat:
1-2-4-5-7-8 enz tegen 93 duiven

Eijerkamp Cuiwei Race 2011 als kers op de taart!

Een geweldig resultaat voor de duiven van het team Klein Falckenborg. In de finale werd de NL11-1286806 als 6e geklasseerd. Dit betekende de 1e internationale duif op het racehok!
Dit is een geweldige prestatie tegen het gigantische Chinese geweld.

eijerkamp_race_2011_3

mr._wang__marco_klein-falckenborgMr. Wang, directeur van Eijerkamp Cuiwei, met Marco Klein Falckenborg (r)

Zie hieronder de uitslag:

eijerkamp_race_2011_1

Dat deze duif uit de goed lijnen kwam werd al snel duidelijk, aangezien deze duif op de 300 Km al als nr 90 over de finish was gekomen. Dit betekent dat hij ook in de asduivencompetitie als 3e is geëindigd:

eijerkamp_race_2011_2

Dit was overigens nog niet het enige succes in de race van 2011. In de teamcompetitie wist een Chinese vriend (05 Loft) zich als 1e te klasseren met maarliefst 4 duiven in de top 500. Het blijkt dat 3 van de 4 duiven de bloedlijnen van de duiven van Klein Falckenborg voeren. Ook dit is een prestatie die gezien mag worden:

eijerkamp_race_2011_4

Kweekmateriaal

Voor de kweek kan er over goed materiaal beschikt worden. Hieronder een aantal kweekduiven waar de jongen nu op het vlieghok zitten:

Supercrack 453 Beschrijving
Bonte Verkerk Beschrijving
Gini Beschrijving
219 van Tamara Beschrijving
Blauwke Figo Beschrijving
Beauty Super Gaby Beschrijving
Daughter Rita Beschrijving
Body Moby Beschrijving
Santana Beschrijving
Porsche 88 Beschrijving
Magic Beschrijving
Silver Chicago Beschrijving

Reacties zijn gesloten.