Matador 2016

1e NPO Niergnies en 1e NPO Melun afd 9 Zuid voor Marco Klein Falckenborg uit Beltrum

22-9-2016

matador_1
Hoog spel met de “Jonge Garde” in 2016

2016 gaat de geschiedenisboeken in als een jaar met lastige vluchten. Het seizoen wordt gekenmerkt door veel uitgestelde vluchten, late lossingen als gevolg van de weersomstandigheden. Hierdoor ook veel verliezen met de jonge duiven. Iets wat we liever niet zien in onze sport.

Een uitzondering op de regel is de kolonie van Marco Klein Falckenborg uit Beltrum. Marco heeft in 2015 alle duiven via PIPA verkocht en een herstart gemaakt in 2016. Dit om een jaar wat extra tijd te krijgen, voor de drukke werkzaamheden, die zijn baan als Financieel Directeur bij Veld Koeltechniek met zich meebrengen. Daarnaast heeft hij zich in alle rust kunnen voorbereiden op de herstart met de jonge garde. Dat dit zijn vruchten af heeft geworpen, dat heeft hij op de vluchten laten zien.

In april is er een herstart gemaakt met duiven van de hokken van Combinatie Lin, Enrico Doldersum, Maurice van de Kruk. Tevens zijn er van de eigen kweek (3 koppels van Peter Janssen) nog een aantal jongen aan toegevoegd. Het voersysteem is opnieuw vastgesteld en overgestapt naar een systeem van Matador. Hier is in overleg met Willem Mulder een schema vastgesteld, om tot topprestaties te komen met de jonge garde.
Dat dit de weg naar succes zou zijn werd vooraf natuurlijk wel gehoopt, maar als het dan in werkelijkheid ook zo uitpakt, is de tevredenheid zeker zo groot.

matador_2

Gelijk vanaf de “aftrap” van het seizoen, wisten de duiven zich in het neusje van de uitslag te klasseren. Op Lommel tegen 1.247 duiven weten de duiven zich als volgt te klasseren; 1-9-11-12-16-34-35- enz .
Vervolgens volgen de weken waarbij het weer roet in het eten gooit, afgelaste vluchten, uitgestelde vluchten. Maar de ploeg laat zich steeds van voren zien! Met de aantocht van de NPO vluchten, rammelen ze nadrukkelijker aan de poort. Op Quievrain, de laatste vlucht voor de NPO vluchten, weten zich al 4 duiven binnen de top 10 te klasseren in de sterke CC Achterhoek, met oa topspelers als Fons Nijhof, Hans Vultink, Erik Stortelder en Erik Prinsen.

Op 13 augustus staat de eerste NPO vlucht op het programma naar Niergnies. Dat de duiven er klaar voor zijn laat onderstaande teletekstafbeelding zien.

matador_3

In afdeling 9 NPO Zuid wordt het zelfs een dubbele overwinning tegen bijna 3.000 duiven. De uitslag ziet er als volgt uit: 1-2-8-9-22-23-74-78-80 enz.

Een week later staat de NPO vlucht uit Morlincourt op het programma. Dit is een vlucht met een stevige rugwind. Ook op deze vlucht weten de duiven zich vooraan te klasseren.

matador_4

Op deze vlucht weet de jonge duivin van Arnold Paalman zich in de kijker te spelen. Dat dit niet voor het eerst is, blijkt wel uit het feit dat zij 1e asduif is geworden van afdeling 9 kring 3.

Een week erna, worden de duiven klaar gemaakt voor de nationale derby vanuit Melun. Echter wederom gooit het weer roet in het eten en wordt de derby een week uitgesteld. Als tussenvlucht zijn de duiven meegegeven op de natourvlucht vanuit Tienen. Ook dit wederom niet zonder succes. Het wordt een pittige vlucht met een wind uit oostelijke richtingen. In de CC Achterhoek wordt het hele podium bezet! 1, 2 en 3 tegen 1.500 duiven. In de kring wordt het 2-3 en 4 tegen ruim 5.000 duiven.

matador_5

Vervolgens de derby vanuit Melun. Een mooie vlucht met een super resultaat!

In NPO Zuid wordt het wederom een dubbele overwinning en weten maar liefst 6 duiven zich in de top 10 te klasseren!

matador_6

Vervolgens nog een afsluitende vlucht vanuit Quievrain op de natour. Ook hier laat de ploeg weer goed van zich horen. In de CC Achterhoek wordt er een mooie serie neergezet, op deze lastige vlucht. Tegen bijna 1.000 duiven weet de garde zich als volgt te klasseren; 1-6-11-12-13-14-18-19 enz.
Kortom een seizoen met een weergaloos resultaat! Hieronder een korte samenvatting van de 10 vluchten waar aan deelgenomen werd;

  • 6 overwinningen in de CC Achterhoek
  • 5 teletekstduiven op 3 NPO vluchten
  • 2 dubbele NPO overwinningen in Afdeling 9 NPO Zuid
  • 1e Asduif Jong Kring 3

” Nu is het zaak om de lijn door te trekken naar 2017!” Aldus Marco Klein Falkenborg.

Nou Marco… een betere start was nauwelijks mogelijk.

Van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!!

Willem Mulder

Reacties zijn gesloten.